fb

 

poslovi

 

webservis

 

pohvale

 

gm

 

izleti

 

tec

 

cat

 

kp

 

 

 

 

 

U okviru postojećih smještajnih kapaciteta u Studentskom naselju «Ivan Goran Kovačić» u Čandekovoj ulici br. 4, studentima je na raspolaganju ukupno 648 kreveta raspoređenih u pet smještajnih objekata, odnosno u 61 jednokrevetnu sobu i 294 dvokrevetnih soba, a za studente iz međunarodne suradnje rezervirano je 10 dodatnih kreveta. Za gostujuće profesore iz međunarodne suradnje kao i one iz Hrvatske, a koji su uključeni u znanstveni rad na fakultetima odnosno u razne znanstvene projekte, osigurano je 8 apartmana u petom objektu.

 

Život u ovih pet smještajnih objekata organiziran je u skladu s potrebama i zahtjevima studenata, a obuhvaća zadovoljavajuće standarde stanovanja, prehrane, kulturnih i sportskih potreba kao i sigurnost svih stanara.

 

U svim sobama kao i u informatičkim učionicama studentima je na raspolaganju besplatni internet priključak, a na recepciji objekta br. 1, im je dostupan i besplatni «Internet point». U Studentskom naselju nalazi se i praonica rublja, velika učionica, restoran «Mini», snack – caffe, te čajne kuhinje na svakom katu svih objekata Studentskog naselja.

Svi su objekti pokriveni vatrodojavnim sustavom, hidrantskom mrežom i aparatima za gašenje požara, te posebnim protupožarnim vratima koja imaju svrhu sačuvati stubišta od prodora vatre. Već nekoliko godina održavaju se besplatni tečajevi zaštite od požara za studente brucoše.

 

Unutar naselja nalazi se otvorena vrtna terasa koja je mjesto okupljanja, druženja, ali i učenja na otvorenom. Do nje su smještena dva sportska igrališta prilagođena za igranje košarke, odbojke, rukometa i malog nogometa.

 

Na žalost, sadašnji smještajni kapaciteti našeg naselja ne zadovoljavaju ukupnu potražnju tj. upite studenata pa se za smještaj treba izboriti putem natječaja. Za svaku akademsku godinu objavljuju se natječaji za smještaj studenata u Studentsko naselje sukladno odluci Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Natječaji se objavljuju u lipnju/srpnju na našoj web stranici.

 


Studentsko naselje “Ivan Goran Kovačić”
Franje Čandeka 4
51000 Rijeka

 

Rukovoditelj: Ivica Lencović

(051) 671 - 002